TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

NBI

Az Újpest FC csapata nyerte a Szuperkupát
2014-07-12 11:11:31

A Magyar Kupa-gyõztes Újpest gól nélküli döntetlen után büntetõkkel 5-4-re legyõzte a bajnok Debrecent a labdarúgó Szuperkupáért kiírt péntek esti összecsapáson a Puskás Ferenc Stadionban.
Az elsõ félidõben az Újpest futballozott veszélyesebben, a második játékrész már kiegyenlítettebb volt, de gólt ebben a 45 percben sem sikerült szereznie a csapatoknak, így a szabályok értelmében tizenegyesekkel dõlt el a trófea sorsa. A büntetõpárbajban a hajdúságiaktól kettõ, a fõvárosiaktól viszont csak egy játékos hibázott.

Az Újpest története során harmadszor hódította el a Szuperkupát, amelynek megnyeréséért ezúttal nem járt pénzjutalom.

Eredmény:
Újpest FC - DVSC-TEVA 0-0 - tizenegyesekkel: 5-4
Puskás Ferenc Stadion, v.: Kassai
sárga lap: Balogh B. (50.), illetve Varga (64.)
DVSC-TEVA: Novakovic - Lázár (Sidibe, 74.), Máté, Mészáros, Bódi - Mihelic (Jovanovic, a szünetben), Varga, Bouadla, Vadnai - Kulcsár T. (Seydi, 30.), Tisza
Újpest FC: Balajcza - Vadász, Litauszki, Heris, Forró - Balogh B., Vasiljevic, Nagy G. - Simon, Stanisavljevic (Nagy J., 86.), Suljic (M'Boma, 61.)

Az elsõ félidõben többet kezdeményezett, így veszélyesebben is futballozott az Újpest, amely azonban egyik lehetõségét sem tudta gólra váltani. A Debrecen sokkal inkább figyelt a védekezésére, ennek megfelelõen nem sokszor járt a fõvárosiak tizenhatosa környékén, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

Fordulás után a hajdúsági együttes már nagyobb hangsúlyt fektetett az akciókra, így számos helyzetet dolgozott ki, de a kapuba nem sikerült betalálnia, ahogyan a néhány veszélyes ellentámadást vezetõ Újpestnek sem.

A büntetõknél aztán debreceni részrõl Bódi és Máté is rontott, a fõvárosiaktól viszont csak Balogh Balázs hibázott, így a lila-fehér együttes 1992 és 2002 után újra elhódította a Szuperkupát.
(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz