TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Bundesliga

Német lapok: a Bayern a szezon legfontosabb trófeáját szerezte meg
2014-03-27 09:03:29

Sok gyõzelmet arathat még az idén a Bayern München, de az biztos, hogy a bajnoki trófea elhódítása a szezon legfontosabb sikere, mert a hétrõl hétre végzett munka eredményét mutatja - emelték ki német lapok szerdán azzal kapcsolatban, hogy a csapat a Hertha otthonában szerzett három ponttal kedden behozhatatlan elõnyre tett szert, és a sorozat vége elõtt hét fordulóval megvédte bajnoki címét a német labdarúgó Bundesligában.
A legnagyobb példányszámú német lap, a Bild kommentárjában kiemelte, hogy a futballért rajongók a Bayern München "menetelésénél" fordulatosabb bajnokságot is el tudtak volna képzelni, de a bajoroknak nem kell elnézést kérniük a Bundesligában eluralkodott "unalom" miatt, mert páratlan mutatvánnyal szolgáltak. Pep Guardiola vezetõedzõnek "sikerült a lehetetlen", a tavalyi triplázás - a Bundesliga, a Német Kupa és a Bajnokok Ligája elhódítása - után még jobb együttessé formálta a Bayernt.
Csaknem valamennyi lap kiemelte, hogy a bajorok számára a Bundesliga az év legfontosabb sorozata. A Bajnokok Ligájában vagy a Német Kupában nem mutatkozik meg a csapat fejlõdése, hiszen "ha kifogunk egy rossz napot, fújhatjuk az egészet", a Bundesligában elért eredményt viszont az egész szezonban elvégzett munka határozza meg - idézte a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Pep Guardiolát.
A "bajnokságban minden megvan: mérkõzés szélben, esõben, rossz gyepen, jó gyepen, sérülésekkel. A Bundesliga számít, mert az az egész év tükre" - idézte a frankfurti lap az edzõ március elején tett nyilatkozatát.
Ugyanezt emelte ki kommentárjában a Die Welt, amely szerint a müncheni csapat nem csupán megszolgálta a gyõzelmet. Jóval komolyabb teljesítményt nyújtott, mint ami a bajnokság megszerzéséhez kellett volna, mert a Jupp Heynckes vezetésével szerzett tripla után "még dominánsabb, céltudatosabb és hatékonyabb" lett. Gyakran nem is focizott, hanem "labdarúgó-mûvészetet mutatott be" a pályán, amelyet az ellenfél szurkolói is élveztek.
Ezzel a játékkal a bajorok "sokak számára rokonszenvesebbé váltak" - tette hozzá a Die Welt, rámutatva, hogy a Bayern München szinte minden mérkõzésen más felállásban játszott, fordított gólhátrányból, és az sem vetette vissza, hogy több fontos játékost sérülés miatt hetekre nélkülöznie kellett.
A müncheni Süddeutsche Zeitung kiemelte, hogy Guardiola nehéz örökséget kapott Jupp Heynckestõl, mert egy olyan csapatot kellett továbbfejlesztenie, amely éppen mindent megnyert. Az új edzõ azonban új identitást adott az együttesnek, és még magasabb szintre emelte játékát, így sorra jöttek a lehengerlõ gyõzelmek, és még az 5 vagy 7 góllal nyert mérkõzéseken sem volt tapasztalható, hogy alábbhagyott volna a játékkedv és a lelkesedés.
Pep Guardiola elsõ müncheni éve véget sem ért még, de már történelminek számít minden tekintetben. Guardiola vezetése alatt a Bayern München a Bundesliga "õszi szezonjában minden korábbinál több - 15 - gyõzelmet szerzett, a legtöbb gyõzelmet aratta sorozatban - már 19-et, és még nincs vége -, a legkorábban szerezte meg a bajnokságot, a leghosszabb - 52 mérkõzés óta tartó - veretlenségi sorozatot tudhatja magáénak, és egy naptári év alatt a legtöbb pontot szerezte meg - 93-at az elérhetõ 99-bõl" - írta a Süddeutsche Zeitung, amely szerint a Bundesliga többi csapatának az jelentheti az egyetlen esélyt, hogy az osztrák Alabán kívül valamennyi alapember szerepel a nyári brazíliai világbajnokságon, és ezért lehet, hogy a címvédõ fáradt játékosokkal kezdi majd el a Bundesliga következõ szezonját.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz