TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Primera Liga

Felfüggesztették az FC Barcelona büntetését, mégis igazolhatnak a nyáron a katalánok
2014-04-23 15:02:39

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán felfüggesztette az FC Barcelona két átigazolási idõszakból történt kizárását az eredeti döntés ellen benyújtott fellebbezéssel kapcsolatos eljárás végéig.

A FIFA tájékoztatása szerint a spanyol klub fellebbezése automatikusan halasztja a büntetés végrehajtását, a szövetség fellebbviteli bizottságának vezetõje pedig jelezte, hogy szinte biztosan nem hoznak döntést a nyári átigazolási idõszak kezdetéig.

A katalán klubot a FIFA április elején zárta ki a hazai és nemzetközi átigazolásokból, mert vizsgálata szerint az egyesület megsértette a fiatalkorúak szerzõdtetésére vonatkozó szabályokat. A szövetség ugyanakkor hangsúlyozza: az egyesület ebben az idõszakban eladhat játékosokat, csak vásárolnia tilos.

A FIFA tavaly lefolytatott vizsgálata azt állapította meg, hogy a Barcelona a 2009 és 2013 közötti idõszakban több 18 év alatti játékos megszerzésekor is vétett az elõírások ellen. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy a szabálykönyv erre a területre vonatkozó pontjának 19. szakasza kimondja: egy játékost csak akkor lehet nemzetközi szinten átigazolni, ha betöltötte 18. életévét. Ugyanez a szakasz három, jól körülhatárolt kivételt említ meg, ezeket azonban csak az illetékes bizottság engedélyével lehet érvényesíteni. Az ítélet indoklása kiemeli: a mostani esetben az FC Barcelona tíz esetben is megsértette a 19. szakasz rendelkezéseit, és más játékosokkal kapcsolatban is vétett a versenyszabályok ellen.

Az egyesületet az átigazolásból való kizárás és a 450 ezer svájci frank (körülbelül 110 millió forint) pénzbüntetés  mellett arra is kötelezték, hogy 90 napon belül legalizálja a kérdéses játékosok helyzetét.

Az FC Barcelona a büntetés kihirdetése után jelezte, hogy fellebbez, sõt azt is kilátásba helyezte, hogy az esetleges sikertelen fellebbezést követõen a nemzetközi Sportdöntõbírósághoz fordul.
(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz