TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Focibulvr

Megkezdte börtönbüntetését a Bayern München volt elnöke
2014-06-03 10:31:14

Börtönbe vonult hétfõn Uli Hoeness, a Bayern München német labdarúgó egyesület volt elnöke, akit adókerülés miatt három és fél év letöltendõ börtönbüntetésre ítéltek.
hoeness-uli-setal.jpgA volt sportvezetõ a bajorországi Landsbergben mûködõ büntetés-végrehajtási intézetben kezdte meg a szabadságvesztés letöltését - közölték ügyvédei.

Uli Hoenesst hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró értékre elkövetett adócsalásban marasztalták el márciusban, amiért nem fizette be egy titkos svájci számlán keresztül bonyolított tõzsdei és devizapiaci ügyeletekbõl származó nyereség után járó közterheket.
Elítélése után lemondott a Bayern München egyesületnél és részvénytársaságnál betöltött tisztségeirõl, de jelezte, hogy a büntetés letöltése után visszatér a klubhoz.

Uli Hoeness tavaly januárban önfeljelentést tett egy svájci bankszámlájával összefüggésben, néhány héttel azután, hogy a német törvényhozásban a baloldal ellenállása miatt elbukott az adóelkerülés elleni küzdelemrõl szóló német-svájci egyezmény. Az egyezmény hiányában csak az önfeljelentés lehetõsége maradt azoknak, akik tartottak a lebukástól.

Az önrevízióval elkerülhetõ az esetleges büntetés, de csak akkor, ha a hatóságok elsõként az érintettõl szereznek tudomást az adócsalásról és korábban nem indítottak vizsgálatot. Hoeness esetében a bíróság nem fogadta el az önfeljelentést, mert a sportvezetõ nem tárta fel a terhére rótt adózási bûncselekmények valamennyi részletét.

A Bayern München volt elnöke 1970-tõl 1979-ig az egyesület labdarúgója volt, az NSZK nemzeti válogatottjával 1972-ben Európa-bajnoki, 1974-ben világbajnoki címet szerzett. 27 éves korában egy térdsérülés miatt visszavonult, de az egyesületnél maradt és menedzserként dolgozott tovább. Az egyesület elnöki tisztségét 2009-ben vette át Franz Beckenbauertõl, a Bayern München AG felügyelõbizottsága elnöki tisztségét pedig 2010-tõl látta el. Vezetésével a Bayern München a világ egyik legsikeresebb egyesülete lett, a legutóbbi szezonban a Bundesligát és a Német Kupát is megnyerte, a tavalyi szezonban pedig triplázott, a nemzeti liga- és kupagyõzelem mellett a Bajnokok Ligájában is az elsõ helyen végzett. (MTI)

Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz