TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Focibulvr

Sunday Times: bizonyítékok vannak arra, hogy Katar korrupcióval jutott a rendezési joghoz
2014-06-01 13:33:47

Egyértelmû bizonyítékok kerültek elõ arról, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetõje, Mohamed bin Hammam kenõpénzekkel "megvásárolta" hazája számára a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát - írta a The Sunday Times.
A tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap közölte, hogy hatalmas mennyiségû, több milliónyi olyan dokumentumhoz - köztük email-üzenetekhez, bankszámla-kimutatásokhoz, átutalási bizonylatokhoz - jutott hozzá, amelyek a korrupt kifizetéseket bizonyítják.

A cikk szerint e dokumentumhalmaz alapján érthetõvé válik az a rejtély, hogy egy apró sivatagi állam, amelynek semmiféle futballinfrastruktúrája nincs, miképp juthatott hozzá a világ legnagyobb labdarúgótornájának rendezési jogához.

A feltáró riport szerint Hammam, az ázsiai konföderáció (AFC) volt elnöke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egykori alelnöke - akit korrupciógyanús ügyeiért a FIFA már korábban eltiltással sújtott - titkos pénzalapokból több mint ötmillió dollárt fizetett elsõsorban afrikai futballszövetségek vezetõinek a katari pályázat támogatásáért.

A The Sunday Times írása szerint a lap által megszerzett terhelõ dokumentumok alapján máris sportági vezetõk, politikusok, korrupcióellenes szakértõk szorgalmazzák a 2022-es világbajnokság rendezési jogát odaítélõ eljárás újraindítását.

John Whittingdale, a brit parlament sport-, média- és kulturális ügyekért felelõs alsóházi bizottságának elnöke a lapnak kijelentette, hogy "elsöprõ erejû" indokok vannak a döntési folyamat újbóli elkezdésére.

Whittingdale a BBC-nek nyilatkozva kijelentette azt is, hogy az ügy miatt Sepp Blatter FIFA-elnök helyzete "tarthatatlanná" válhat.

A katari pályázati bizottság illetékesei ugyanakkor azt közölték a brit lappal, hogy nincs kapcsolatuk bin Hamammal, nem tudnak semmiféle olyan kifizetésrõl, amelyet õ bonyolított volna le, és nem követtek el semmilyen kihágást.
(MTI)

Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz