TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Focibulvr

Beckhamék is hatalmas összeget fordítottak jótékonykodásra
2014-05-05 21:02:27

Adományozási rekordot döntöttek tavaly a brit közélet szupergazdagjai.
A The Sunday Times címû tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap minden évben összeállítja azoknak a listáját - Giving List -, akik a legtöbbet áldozták személyes vagyonukból jótékonysági célokra. A listára azok kerülnek fel, akik az elõzõ évben legalább egymillió fontot (375 millió forintot) fordítottak nemes ügyek támogatására.

Az idei összeállítás kimutatja, hogy az elmúlt esztendõben minden eddiginél többen, 165-en lépték át ezt az összeghatárt, és az általuk adott 2,4 milliárd font (900 milliárd forint) is abszolút rekord.

Az adományozók közül 48-an több mint 10 millió fontot, húszan több mint 25 millió fontot juttattak jótékonysági tevékenységet végzõ szervezeteknek.

A brit pop-rock, a sport és az irodalmi élet kortárs szupersztárjai közül Sir Elton John volt a legnagyvonalúbb, 24 millió fontos adománnyal.

Joanne K. Rowling, a példátlan sikerû Harry Potter-regényfolyam szerzõje 9,4 millió fontot, David Beckham, az angol labdarúgás egykori világsztárja és felesége, Victora Adams divattervezõ - az 1990-es évek átütõ sikerû lánybandájának, a Spice Girlsnek a volt énekese - 3,4 millió fontot adományozott jótékonysági célokra.

Eric Clapton gitáros, a brit rock egyik legnépszerûbb veteránja 2,5 millió fonttal, Simon Cowell, a világhírû brit producer és tehetségkutató 1,6 millió fonttal támogatta a rászorulókon segítõ szervezetek tevékenységét.

Ezek az összegek mindazonáltal eltörpülnek a Londonban élõ kelet-európai milliárdosok adományai mellett. Roman Abramovics, a Chelsea futballklub tulajdonosa tavaly 145,9 millió fontot, Aliser Uszmanov, a rivális Arsenal legnagyobb egyéni befektetõje 114,1 millió fontot, Len Blavatnik, a Warner Music tulajdonosa 50,7 millió fontot fordított jótékonyságra.

Rajtuk is túltett azonban az egyik legpatinásabb brit befektetõ dinasztia, a Sainsbury család, az egész országot behálózó Sainsbury's szupermarketlánc alapítója. A The Sunday Times kimutatása szerint a család az elmúlt évben összesen 165,3 millió fonttal támogatott jótékonysági szervezeteket, és ezzel az idei Giving List elsõ helyére került.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz