TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Egyb

Sporttámogatásra mennek a távszerencsejáték- bevételek
2014-06-26 22:10:03

A távszerencsejátékból keletkező állami bevételeket sporttámogatásra fordítják, ezért kerülnek a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) - közölte Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője az MTI-vel az ellenzék kritikáira reagálva.
Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén több ellenzéki politikus is bírálta a szerencsejáték-szabályozással kapcsolatban tervezett módosításokat, például azt, hogy a változtatás kivenné a sportért felelős tárca költségvetéséből a sportszerencsejátékból befolyó pénzt, és a jogszabály csupán annyit rögzítene: azt az MLSZ útján a labdarúgás támogatására kell felhasználni.

A távszerencsejátékból keletkező bevételeket sporttámogatásra fordítják, ezért kerülnek az MLSZ-hez, "tekintve, hogy ezen költségek nagy része sportfogadásból származik, így ez logikus" - írta a fideszes Bánki Erik az MTI-hez eljuttatott reagálásában.

A kormánypárt sportpolitikusa közölte: a szerencsejáték-tevékenység Magyarországon tárgyi áfamentes, így az utána fizetett koncessziós díjat sem terhelheti áfa, soha nem is volt így, sem az MSZP- kormányok idején, sem az elmúlt négy évben. Ez felel meg az Európai Bíróság adóügyekben hozott ítéletének is - tette hozzá.

Bánki Erik kijelentette azt is, hogy a koncessziók nyerteseit senki sem teszi törvényileg sérthetetlenné. A koncesszió lényege, hogy kizárólagos tevékenységre vonatkozik, ezt idáig csak a koncessziós szerződés rögzítette - magyarázta közleményében a kormánypárti politikus, hozzáfűzve, hogy az MSZP-kormányok is olyan koncessziós szerződést kötöttek, amelyek kizárólagosságot írtak elő, csupán a törvényi szabályozásuk kerül összhangba az MSZP-kormányok idején is használt gyakorlattal. (mti)

Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz