TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Egyb

Az Emmi saját halottjának tekinti az Aranycsapat legendás kapusát
2014-06-14 22:02:22

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) saját halottjának tekinti a pénteken elhunyt Grosics Gyulát, az Aranycsapat legendás kapusát.

A tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: megrendüléssel értesültek arról, hogy a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok, nyolcvanhatszoros magyar válogatott labdarúgó hosszantartó, súlyos betegség után, 88 éves korában elhunyt.

Az Emmi közleményében felidézte: Grosics Gyula az 1948 és 1954 közötti veretlen magyar válogatott elsõ számú kapusa volt, tagja volt az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett magyar csapatnak. Grosics Gyula 86 válogatott szereplése során ritka volt a kudarc: 59 gyõztes, 14 döntetlen és mindössze 13 vesztes mérkõzésen védett - emelte ki a tárca.

Sportpályafutását 1963-ban fejezte be. Labdarúgó pályafutását követõen edzõként dolgozott Tatabányán, Salgótarjánban, a KSI-nél és Kuvaitban. Másfél évtizedig - nyugdíjba vonulásáig - a Volán Sportklub elnökeként dolgozott - tették hozzá.

"Grosics Gyula halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar sportéletet" - fogalmazott az Emmi, jelezve: az egykori labdarúgó temetésérõl a minisztérium a családdal történt egyeztetést követõen intézkedik.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz