TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Egyb

Megnyílt 'A labdarúgás mûvészet' címû kiállítás
2014-06-13 07:02:42

Digitálisan felújított sportfotókkal, a labdarúgó Aranycsapat játékosairól készített szuperlassított, korábban elképzelhetetlen színvonalú kisvideókkal, interaktív tárlatvezetéssel nyílt meg pénteken "A labdarúgás mûvészete" címû kiállítás a Millenárison.

A kiállítás anyaga másfél futballpályányi hosszúságú falon tekinthetõ meg, amelyen közel ötven négyzetméternyi fotófelületet csodálhatnak meg a látogatók.     

"Örülök annak, hogy a fotókon a korabeli világsztárok mellett olyan labdarúgók is láthatóak, akik nevét ma már kevesebben ismerik. Ez a kiállítás talán kicsit az õ újrafelfedezésüket is jelentheti" - mondta nyitóbeszédében Fenyvesi Máté, a Ferencváros legendás balszélsõje. 

A szervezõk az 1975-ben elhunyt sportfotós, Kozák Lajos hagyatékából, 1500 képkockából kiválogatott mintegy hetven képet állítanak ki. A mûvész fényképei nagy részét a Sportmúzeumra hagyta, ám két dobozt a lányaira, s ez utóbbiakból kerültek elõ az értékes filmtekercsek: Kozák Lajos fázisfotói tanulmányszerûen, nagyon részletesen örökítették meg az Aranycsapat, illetve a kor más híres futballistáinak mozdulatait, trükkjeit.

A képeken mozdulatról mozdulatra látható például Puskás Ferenc ballábas külsõ csûdrúgása, Kocsis Sándor fejesei, illetve ollózása, Hidegkuti Nándor cselei vagy Grosics Gyula védései.

A modern technikának köszönhetõen a képsorokból full HD minõségû videók és szuperlassított kisfilmek is készültek, melyek szintén láthatóak a kiállításon.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz