TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Egyb

Jövõ héttõl a mozikban a Barcelona magyar klasszisairól szóló film
2014-05-24 07:04:42

Jövõ hét csütörtöktõl országosan az art mozikban lesz látható Kocsis Tibor alkotása, a Magyarok a Barcáért címû film, amely a katalán sztárcsapat történetében jelentõs szerepet betöltött magyar futballistákat mutatja be.

A szerdán 20 órakor kezdõdõ díszbemutatót megelõzõ sajtótájékoztatón a rendezõ-producer elmondta, a film - melynek támogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) - a gránátvörös-kékek három legjobb magyar futballistájának, Kubala Lászlónak, Czibor Zoltánnak és Kocsis Sándornak a történetét dolgozza fel.

A sajtóeseményen részt vettek a film szereplõi közül a katalán klub egykori három magyar sztárjátékosának gyermekei, ifj. Czibor Zoltán, Carlos Kubala és ifj. Kocsis Sándor.
"Elsõsorban az Aranycsapat Alapítvánnyal, ezzel együtt Kû Lajossal van kapcsolatom Magyarországról, ennek köszönhetõen két évvel ezelõtt édesapámat újratemették a Szent István-bazilikában" - mondta ifj. Kocsis, akinek fia - azaz az Aranycsapat klasszisának unokája - jelenleg a Barcelona legkisebb csapatát, a hatéveseket edzi.

Ifjabb Czibor Zoltán, aki életében elõször jár Magyarországon, sportfotósként dolgozik, pályafutása során 1200 Barca-mérkõzésen tevékenykedett. A katalánok jelenlegi stílusáról elmondta, hogy a mostani játékrendszer alapköveit véleménye szerint a Barca magyar játékosai tették le.

Carlos Kubala megjegyezte, ugyan Spanyolországban nõtt fel, de mindig magyar emberek közelében volt, így Magyarországot ugyanúgy a hazájának tekinti.

A Magyarok a Barcáért címû alkotást már március végén bemutatták egy háromrészes dokumentumfilm-sorozat formájában a Dunán, ugyanakkor Kocsis Tibor hangsúlyozta, hogy a moziba kerülõ film negyedórával hosszabb, azaz másfél órás, valamint a képi anyagok jelentõs részét is kicserélték. A rendezõ hozzátette: várhatóan még a 2016-os Európa-bajnokság elõtt elkészül majd a Kubala László életét feldolgozó film is.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz