TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Egyb

Elhunyt Orosz Pál, a Ferencváros örökös bajnoka
2014-05-13 05:30:06

Hétfõn életének nyolcvanegyedik évében elhunyt Orosz Pál, a Ferencváros olimpiai bronzérmes, VVK-gyõztes futballistája, a klub örökös bajnoka.

Az egyesület - honlapjának beszámolója szerint - saját halottjának tekinti az egykori kiváló sportembert, temetésérõl késõbb értesíti a közvéleményt.

Orosz Pál 1952-ben lett a zöld-fehérek játékosa, 15 idényt töltött a csapatnál, amellyel ez idõ alatt tízszer a dobogó valamelyik fokán végzett: kétszer bajnok, háromszor ezüstérmes, ötször pedig bronzérmes volt. Tagja volt az 1965-ben a döntõben a Juventust legyõzve Vásárvárosok Kupáját nyert alakulatnak.

A válogatottban ott volt az 1960-as római olimpián bronzérmes csapatban, négy évvel késõbb pedig a tokiói játékokon diadalmaskodott együttesben ugyan kerettag volt, de mivel nem lépett pályára, így aranyérmet nem kapott.

A klub honlapja kiemeli, Orosz Pál rendkívüli játékintelligenciával rendelkezõ labdarúgó volt, akinek kivételes labdaérzéke és rúgótechnikája volt.

Játékos pályafutását követõen a klub szakosztályvezetõje volt, majd Marokkóban vállalt edzõi munkát, az afrikai országban úgy emlékeznek rá, mint a helyi futball egyik legnagyobb megreformálójára. 1973-tól a Testnevelési Fõiskola tudományos munkatársa, adjunktusa volt egészen 1986-ig, 1987-tõl a Sportjáték Tanszéken volt egyetemi docens, majd 1989-tõl tudományos munkatársként dolgozott.

Orosz Pál 1974-ben megkapta az FTC örökös bajnoka címet.
(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz