TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Egyb

Pelé szerint a spanyoloké és a németeké a legjobb válogatott Európában
2014-03-27 08:33:15

A háromszoros világbajnok Pelé szerint Európában a vb-címvédõ spanyoloké, valamint a németeké a két legjobb labdarúgó-válogatott.

pele.jpg

A 73 esztendõs legendás brazil játékos errõl Budaörsön beszélt szerdán, amikor hivatalosan is elindította a nevével fémjelzett sportszervásárlási akciót a Tesco.

"Az idei vb-n természetesen Brazília lesz az egyik csapat, amely bejut a döntõbe" - jelentette ki Pelé az eseményen, amelyen több száz érdeklõdõ, újságíró és fotós gyûrûjében válaszolt a feltett kérdésekre. "Viccet félretéve, a spanyolok és a németek jó együttesek, ez azonban nem jelenti azt, hogy vb-döntõt játszhatnak majd, a futball ugyanis tele van meglepetésekkel."

A 92-szeres válogatott sportember ehhez hozzátette, az olaszok, az angolok és az argentinok mellett az szól, hogy nagy tapasztalattal rendelkeznek a vb-k tekintetében.
Pelé a készülõben lévõ önéletrajzi filmjérõl azt mondta, csak labdarúgó-pályafutását örökíti meg, 15 éves korától kezdõdõen egészen addig, amíg 1970-ben megnyerte harmadik vb-címét.
"Nem volt olyan esemény az életemben, amit nem szívesen látnék viszont a mozivásznon, semmit nem bántam meg, amit mondtam, vagy tettem" - nyilatkozta, s legjobb filmjeként megemlítette a Menekülés a gyõzelembe címû 1981-es alkotást, amelynek egy részét - egész pontosan a meccsjeleneteket - az MTK pályáján, a késõbbi Hidegkuti Nándor Stadionban forgatták.

Pelé azt mondta, nem lehet tudni, Magyarországnak mikor lesz újra olyan futballistája, mint Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat kapitánya.

"Õ egyszerre volt tehetséges és intelligens. Sokat beszélgettem vele a fociról és más dolgokról is. Egy nagy játékost az tesz igazán naggyá, ha a pályán mutatott cselekedetei mellett a pályán kívül is ember tud maradni." - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a ma aktív futballisták közül lesz-e valaki, aki hozzá hasonlóan háromszoros vb-gyõztes tud lenni, azt felelte, nehéz ezt elõre megmondani.

"Az én idõmben 17-18 évesen nagyon ritkán kerültek be játékosok a felnõtt csapatokba, ma pedig azt látjuk, hogy ebben a korosztályban is nagyon sok kiváló, élvonalban szereplõ futballista van" - mondta.

Jelenlegi tevékenységei közül kiemelte a gyerekekkel való foglalkozást és az ENSZ Gyermekalapjában, az UNICEF-ben betöltött szerepét.

Az esemény zárásaként a jelenlévõk közül néhány szerencsés közös fotót készíthetett Pelével, aki ezután saját stábja és biztonsági õrök kíséretében hagyta el az áruházat.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz