TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

cenia

Hiába a VB szereplés, elküldik az ausztrál kapitányt
2013-10-13 15:33:03

Nemcsak Egervári Sándor számára jelentette az út végét a pénteki, nemzetközi labdarúgó-játéknap: az ausztrál válogatottat a világbajnokságra kivezetõ Holger Osiecket is kiadták az útját a Franciaországtól elszenvedett 6-0-s vereség után.

Hiába vezette ki a Socceroost a brazíliai világbajnokságra Holger Osieck; a német mesternek két órával a felkészülési mérkõzésen a francia válogatottól elszenvedett 6-0-s útilaput kötött a talpára az ausztrál szövetség. A menesztés nem volt minden elõzmény nélküli, az „aussie” együttesnek ugyanis egy hónapon belül ez volt a második ilyen súlyos veresége, nemrégiben a vb-házigazda, Konföderációs Kupa-gyõztes brazil nemzeti tizenegy verte õket 6-0-ra.

Frank Lowry, az FFA (Ausztrál Labdarúgó Szövetség) elnöke a következõképp indokolta a menesztést: - A döntést azért kellett meghoznunk, hogy olyan szakembert találjunk, aki le tudja vezényelni az óhatatlanul szükséges fiatalítást, valamint a felkészülést a világbajnokságra és az Ázsia Kupára. Az FFA stratégiai céljai között szerepel, hogy a közelgõ brazíliai világbajnokságra ütõképes csapatot állítson ki, valamint nyerje meg rendezõként az Ázsia Kupát januárjában. Holgernek szeretnénk megköszönni mindazt, amit az ausztrál futballért tett, és sok sikert kívánunk jövõbeni munkájához – szólt az elbocsátó, szép üzenet.

A hírek szerint az ausztrálok nem tétlenkednek, máris elkezdték keresni a 65 éves német mester utódát; a poszt elsõ számú várományosa a Socceroost korábban már irányító, jelenleg állás nélküli holland mester, Guus Hiddink. (samsungsport.hu)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz