TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

cenia

Már csak Európa nem kezdte el!
2011-11-24 23:02:02

Utolsó elõttiként Óceánia is belevágott a 2014-es brazíliai Világbajnokság selejtezõsorozatába, így már csak Európában várnak a startra.

Az óceániai zóna négy leggyengébb csapata Nyugat-Szamoán vív minitornát a továbbjutásért, az elsõ kör az esélytelenebbek gyõzelmeivel végzõdött.

Nyugat-Szamoa fõvárosában, Apiában (érdekesség: a Blatterrõl elnevezett sportkomplexumban) rendezik az óceániai zóna VB-selejtezõinek elsõ körét. A régió négy leggyengébb csapata, azaz a Cook-szigetek, Tonga, Nyugat-Szamoa és Amerikai-Szamoa közül csak a csoportgyõztes jut el a második selejtezõkörig. A résztvevõk a FIFA-ranglista legvégén kullognak, így nehéz papírformáról beszélni - ám ha hihetünk a számoknak, a Cook-szigetek és Tonga esélyesebbnek tûnt az elmúlt négy évben pontot sem szerzõ két Szamoához képest. Ehhez képest a szamoaiak örülhetnek az elsõ forduló után...

A házigazda Nyugat-Szamoa drámai meccsen gyõzött 3-2-re a Cook-szigetek ellen. Gosche kétszer is vezetést szerzett a hazaiaknak, ám Campbell Bell mindkétszer egyenlített. A hosszabbítás utolsó pillanataiban aztán Albert Bell eldöntötte a mérkõzést Nyugat-Szamoa javára.

A torna másik meccsén Amerikai-Szamoa okozott meglepetést Tonga 2-1 arányú legyõzésével. Az elsõ félidõ végén Ott szerzett vezetést Amerikai-Szamoának, a második félidõ közepén Luani növelte az elõnyt, így a hajrában a dallamos nevû Unaloto Ki Atenoa Feao gólja már csak szépségtapasznak volt jó.

(laseleccion.gportal.hu)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz