TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Concacaf

New Yorkban alapít fiókcsapatot a Manchester City
2013-05-26 22:03:11

Az angol bajnoki második helyezett Manchester City és a híres amerikai baseballklub, a New York Yankees közösen alapít egy futballklubot a tengerentúlon. A projekt 100 millió dollárba kerülhet - számol be a New York Times.
Az új egyesület a New York City Football Club nevet viseli és 2015-tõl kapcsolódik be a tengerentúli profi labdarúgó-liga (MLS) küzdelmeibe, feltéve, hogy addig talál - vagy építtet - egy stadiont magának. Az viszont biztos, hogy lesznek városi debik a "Nagy Almában", melynek jelenleg egyetlen csapata a Thierry Henryt is foglalkoztató New York Red Bulls.
A keddi bejelentés szerint a Manchester City körülbelül 100 millió dollárnyi összeget költ a projektre. A City, amelynek tulajdonosa egy befektetõcég, amit az egyesült arab emirátusokbeli uralkodócsalád egy tagja, Manszúr bin Zajed al-Nahjan sejk, a Yankeesszel, az egyik legnépszerûbb és legismertebb amerikai sport franchise-zal fog össze. Az angol csapat lesz a többségi tulajdonos, a baseballklubé körülbelül az új egyesület egynegyede marad.
- New York egy legendás sportváros, valamint egy lüktetõ metropolisz is, ahol a labdarúgásnak is egyre nagyobb rajongói bázisa alakul ki - idézi Ferran Sorianót, a City sportigazgatóját a New York Times. - Izgatottan várjuk, hogy bekapcsolódjunk a New York-i futballéletbe. A Yankeesszel megtaláltuk a lehetõ legtökéletesebb partnert egy fejlõdõ, nagyszerû sportszervezet alakításához és egy gyõztes csapatot, amely segít, hogy a New York City Football Club nevét büszkeség övezze.

Az NYCFC eleinte még játszhat a Yankees stadionjában, ám a City tulajdonosai minden bizonnyal egy új arénát terveznek építeni, valahol Flushing Meadowsban. A Cityt egyébként hamarosan láthatják New Yorkban, mivel Agüeróék most, hogy a Premier League véget ért, a Chelsea-vel játszanak egy bemutatómérkõzést a világvárosban. (samsungsport.hu)

Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz