TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Afrika

Saját mobilcéget alapít hazájában Samuel Eto'o
2012-01-15 14:31:57

Dzsudzsák Balázs (volt?) csapattársa mobilcéget alapított hazájában: Eto'o vállalkozása Kamerunban az Orange Telecommal és az MTN-nel veszi fel a versenyt a szolgáltatók piacán.

December végén 100 millió kameruni frankos – hozzávetõlegesen 150 ezer euró – alaptõkével indított mobilcéget hazájában Samuel Eto’o. A futballsztár nevének kezdõbetûit viselõ Set’Mobile célja, hogy olcsó mobilkommunikációs és internetezési lehetõséghez juttassa az afrikai ország lakosságát. Noha a szolgáltató ténylegesen csak január 21-én, az idei Afrikai Nemzetek Kupája nyitónapján kezdi meg mûködését, 50 ezer SIM-kártyát máris eladtak, ami jelzi az Anzsi Mahacskala csatárának elképesztõ hazai népszerûségét.

A Set'Mobile a harmadik mobilszolgátatóként száll be a versenybe a francia tulajdonban lévõ Orange Telecom és a dél-afrikai MTN mellett. A kameruni piacban azonban bõven vannak még lehetõségek, ugyanis a lakosságnak mindössze a 49 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal, szemben a régió országai közül például Ghána, Elefántcsontpart és Szenegál 75 százalékos arányával. Ez a potenciál a helyi elemzõk szerint elegendõ lehet a Set’Mobile életben maradásához.

Eto’o válogatott szinten jelenleg eltiltását tölti, mert csapatkapitányként sztrájkra szólította fel játékostársait. A futballisták azért nem álltak a nemzeti együttes rendelkezésére a november 15-i Algéria elleni, végül elmaradt barátságos találkozón, mert nem kapták meg a marokkói négyes tornán elért elsõ helyükért beígért bónuszukat. Az eredetileg tizenöt mérkõzésre szóló eltiltást a köztársasági elnök, Paul Biya kezdeményezésére a napokban csökkentette a kameruni szövetség nyolc hónap idõtartamra vonatkozóra, így mindössze négy válogatott meccset kell kihagynia Eto’onak.


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz