TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Egyb ligk

Radikálisan átalakul a román labdarúgó-bajnokság
2014-05-24 08:02:04

A román labdarúgó-bajnokság élvonalának radikális átalakításáról döntött kedden a Liga 1 közgyûlése - írják a szerdai romániai lapok.

A Krónika erdélyi magyar napilap beszámolója szerint a jelenlegi 18 csapatos bajnokság a 2015-2016-os idényre 14 csapatosra szûkül. A 26 fordulós alapszakasz után az elsõ hét helyezett folytatja a küzdelmet a rájátszás felsõházában, ahol szintén mindenki játszik mindenkivel hazai pályán és idegenben is. Hasonló rendszer szerint zajlik majd a rájátszás az alsóházban, ahonnan az utolsó két helyezett kiesik, az ötödik pedig osztályozót játszik.

Ekkor a Liga 2-ben - a korábbi tervek szerint - már egyetlen, húszas csoportban kerül sor a mérkõzésekre: az elsõ kettõ egyenesen feljut az élvonalba, osztályozóra pedig a harmadik helyezett lesz jogosult.

Az új formátum azt jelenti, hogy izgalmasabb végjátékban dõlhet el a bajnoki cím, hiszen a felsõház rájátszásában a legerõsebb csapatok mérkõznek meg egymással. A bajnoki hajrában több rangadó lesz, ettõl pedig a romániai futball felvirágzását várják a szakági vezetõk.
Az új rendszerre való áttérés azt is jelenti, hogy a 2014-2015-ös idény végén hat csapat búcsúzik az élvonaltól, és a helyükre csak kettõ érkezik a másodosztályból.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz