TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Egyb ligk

Büntetésre számíthat a Steaua szurkolói magyarellenes megnyilvánulásai miatt
2014-03-18 14:01:36

A romániai sportsajtó szerint szigorú büntetésre számíthat a Steaua Bucuresti labdarúgóklub amiatt, hogy szurkolói a magyar nemzeti ünnep napján rendezett bukaresti bajnoki mérkõzésen magyarellenes rigmusokat skandáltak és magyarellenes transzparenst feszítettek ki.

Amint a Gazeta Sporturilor címû napilap a hétfõi számában közli, a bíró a 25. percben rövid idõre le is állította a Gaz Metan Medias elleni szombati találkozót, és felszólíttatta a Steaua drukkereit, hogy hagyjanak fel a xenofób megnyilvánulásokkal.

A szurkolók a 14. perctõl kezdték skandálni, hogy "Kifele a magyarokkal az országból!". Emellett transzparenseket feszítettek ki a nézõtéren a következõ szövegekkel: "Ne sírj, Románia Anyácska, a harcban eljött a mi idõnk. Halottaitokat vigyétek a ti hazátokba, mert földet nektek nem adunk!", "Ha tele tüdõbõl kiáltod: Románia, vigyázz, mert börtönre ítélhetnek miatta!".

A transzparensek arra utaltak, hogy egy héttel korábban a bírónak a Steaua kolozsvári mérkõzését is félbe kellett szakítania a bukaresti szurkolók által skandált magyarellenes rigmusok miatt.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) sajtóosztályának illetékese az MTI-nek hétfõn elmondta, a fõvárosi szurkolók kolozsvári idegengyûlölõ megnyilvánulása miatt a szövetség fegyelmi bizottsága 20 ezer lejes (1,3 millió forint) bírságot rótt ki a Steauára. Hozzátette: a bukaresti mérkõzésen történteket majd csak ezután vizsgálja ki a fegyelmi bizottság.

A Gazeta Sporturilor valószínûsítette, hogy a bukaresti csapat zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani a következõ hazai meccsét, hiszen drukkerei immár visszaesõknek minõsülnek.
A maszol.ro erdélyi magyar portál korábban az FRF-ben történt vezetõváltással hozta összefüggésbe, hogy a bírók immár fellépnek a nézõtéren tapasztalt szélsõséges megnyilvánulások ellen. A honlap állítása szerint hasonló megnyilvánulások korábban is voltak, de általában büntetetlenül maradtak.

A FRF március 5-én tartott tisztújításán a politológiai doktorátussal is rendelkezõ 29 éves Razvan Burleanut választották a szövetség elnökévé. Burleanu Mircea Sandut váltotta, aki 24 évig vezette a román szövetséget.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz