TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

Ni futball

Férfiakat találtak az iráni női labdarúgó ligában
2014-02-15 08:05:44

Bár vallási okok miatt nézőként nem mehetnek be a férfiak mérkőzéseire, az iráni nők körében mégis rendkívül népszerű a labdarúgás. A helyi ligában azonban a szövetség szúrópróbaszerű nemvizsgálatot rendelt el, és hét játékosról (köztük négy válogatottról) is kiderült, hogy biológiai értelemben nem nő.
A Telegraph értesülése szerint az azonnal eltiltott játékosok között akadtak olyanok, akik még nem fejezték be a nemváltó beavatkozásokat teljesen, és olyanok is, akik szexuális fejlődési zavarban szenvednek.

Az új szabályok értelmében a klubok akkor igazolhatnak, ha a játékosok teljes körű orvosi vizsgálaton esnek át. De a jelenleg igazolással rendelkezők közül is csak azok léphetnek pályára, akik elmentek az ellenőrzésre és megfeleltek, jelentette ki Ahmad Hashemian, az iráni labdarúgó-szövetség orvosi bizottságának vezetője.

Miközben Iránban a nőknek fátylat kell viselniük, a homoszexualitást pedig akár halállal is büntethetik, a nemváltoztató műtétek - amelyeket 1983-ban maga Komeini ajatollah engedélyezett - teljesen legálisnak számítanak.

A női világranglista 55. helyén álló Irán tavaly öt mérkőzést játszott: Jordániát kétszer is legyőzte barátságos összecsapáson (2-1, 2-0), az Ázsia-bajnokság selejtezőjében 2-0-ra nyert Bangladesben, míg a Fülöp-szigetektől 6-0-ra, Thaiföldtől 5-1-re kapott ki. (origo.hu)

Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz