TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

A magyar csapat

Eb-selejtezõk - A román kapitány a finnektõl jobban tart, mint a magyaroktól
2014-07-05 14:04:54

A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, a 2016-os Európa Bajnokság selejtezõcsoportjából - melyben Magyarország is szerepel - Görögország után Finnországot tartja csapata legerõsebb ellenfelének.
Victor Piturcával a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) honlapján jelent meg terjedelmes interjú pénteken.
Piturca Görögországot tartotta csapata legerõsebb ellenfelének, s azt nyilatkozta, figyelemmel követte a megújult magyar válogatott mérkõzéseit is.

"Ez egy teljesen más csapat, mint amelyikkel legutóbb megmérkõztünk" - mondta a kapitány, s hozzátette, Dan Apolzan (a román szövetség edzõiskolájának az igazgatója) ott volt a magyar-finn barátságos mérkõzésen, így megvan minden adatuk a meccsrõl.

"Finnország lesz a legveszélyesebb ellenfelünk a görögök után, mert a korábbi selejtezõk során, de a Magyarországgal vívott barátságos mérkõzésen is remekül teljesített, elszántan futballozott" - jelentette ki Piturca, aki szerint a finneknek jó technikai képességekkel rendelkezõ, és a taktikai utasításokat fegyelmezetten betartó játékosaik vannak.

A román kapitány életbevágóan fontosnak tartotta, hogy jól induljon csapata számára a selejtezõsorozat. Úgy vélte, ha az elsõ mérkõzésen pozitív eredményt sikerülne elérni, az jó esélyeket adna a továbbjutáshoz. Románia Görögországgal kezdi a selejtezõsorozatot idegenben, majd októberben a magyar válogatottat fogadja és Finnországba utazik, novemberben pedig Észak-Írország csapatával játszik hazai pályán.

Piturca úgy vélte: "tökéletes lenne", ha csapatának az év végéig 9 vagy 10 pontot sikerülne gyûjtenie. Megemlítette, hogy keretében megvan az a 12-14 játékos, akire építhet, de szükség lenne további 6-7 futballistára. Fontosnak tartotta, hogy a válogatott játékosok folyamatosan játékban legyenek klubjaiknál, és ne sérüljenek meg. A nézõknek azt üzente: nem esne nehezére, hogy akár meg is ígérje a továbbjutást, de ez nem stílusa, inkább bizonyítani szeretne.

A román szövetségi kapitány - akinek 2016-ig van szerzõdése a szövetséggel - kijelentette, Bölöni Lászlónak adná át legszívesebben a román válogatott irányítását.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz