TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

A magyar csapat

Pintér: A hibák kijavítása a cél
2014-06-03 09:33:20

Elsõsorban a finnekkel és dánokkal szemben tapasztalt hibák kijavítása a cél szerdán és szombaton az albánok, illetve kazahok elleni barátságos mérkõzésen Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint.

A telki edzõközpontban hétfõn tartott sajtótájékoztatón a szakvezetõ elmondta, a csapat sokat lépett elõre az elsõ, finnek elleni találkozóhoz képest, de a dánok ellen is volt két fõbb hibája a csapatnak.

"Az egyik, hogy hamar elvesztettük a labdákat, a másik, hogy sok esetben rosszul tolódtunk, ezzel túl nagy teret engedve az ellenfélnek" - mondta Pintér Attila. Hozzátette, ezeket a problémákat vasárnap két órán át elemezték a játékosokkal.

A szövetségi kapitány elmondta: mint minden alkalommal, most is azt szeretné, hogy gyõzzön a csapata, habár felkészülési mérkõzésekrõl van szó. Az albán válogatottat úgy jellemezte, hogy nem könnyû ellenfél, mert rendkívül harcos és agresszív futballt játszik, labdarúgóit pedig kifejezetten erõs csapatokban foglalkoztatják. Megjegyezte, általában kevés gólt szereznek, de keveset is kapnak.

A szeptemberben kezdõdõ Európa-bajnoki selejtezõsorozattal kapcsolatban kijelentette, vannak olyan játékosok, akiket "megtalált", ilyennek nevezte Futács Márkót és Leandrót. Azt is megjegyezte, reményei szerint nemcsak ez a két mérkõzése van hátra a válogatottnak a rajtig, mert szeretné, ha augusztusra is sikerülne lekötni egy meccset.

Lovrencsics Gergõ, aki a Lech Poznan csapatával második lett a lengyel bajnokságban, azt mondta: "a legjobb szezonomon vagyok túl, így nagyon remélem, hogy sikerül átmentenem a formámat a válogatott találkozókra is. Mindkétszer nyerni szeretnénk, de talán ennél is fontosabb, hogy kijavítsuk a finnek és dánok ellen elkövetett hibáinkat."

Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva szélsõje arról beszélt, hogy nagy kontraszt volt a finnektõl elszenvedett vereség és a dánok ellen elért döntetlen alkalmával mutatott játék között, és ha ilyen ütemben fejlõdik a csapat, akkor biztosan készen áll majd szeptemberre, amikor a kvalifikációs sorozat kezdõdik.

Stieber Zoltán, aki egy hete szerzõdött a német élvonalban szereplõ Hamburghoz, azt emelte ki, hogy minden területen sokat kell még fejlõdnie a válogatottnak, mivel új csapat épül, így játékosok nincsenek összeszokva.

Az albánokkal és a kazahokkal is 20.30-tól a Puskás Ferenc Stadionban játszik a magyar válogatott. Utóbbi lesz az utolsó mérkõzés a létesítményben, mielõtt megkezdik az újjáépítését.

(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz