TopFoci.hu hatharom.huHrlista

Hrkeres.hu

Lapszemle.hu

Friss hrek

 

A magyar csapat

U19-es labdarúgó Eb - A vb-részvétel a célja a magyar csapatnak
2014-05-31 17:01:42

A 2015-ös U20-as világbajnokságra való kijutás az elsõdleges célja a magyar labdarúgó-válogatottnak a júliusi, hazai rendezésû U19-es Európa-bajnokságon.

A július 19. és 31. között sorra kerülõ torna csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a résztvevõ nyolc csapatból a legjobb hat, azaz a két csoport elsõ három helyezettje vehet részt jövõre az új-zélandi vb-n.

Berzi Sándor, a magyar szövetség alelnöke arról számolt be, hogy az egyik csoport mérkõzéseinek Gyõr és Pápa, míg a másik, magyar érdekeltségûnek Felcsút és a Szusza Ferenc Stadion ad majd otthont, a két elõdöntõt az utóbbi két stadionban rendezik, a fináléra pedig Újpesten kerül sor.

"Az U19-es Eb-t minden évben megtartják, de mivel U20-as vb csak kétévente van, így különösen értékes, hogy éppen egy kvalifikációs kontinensviadalt rendezhetünk meg" - mondta Berzi, aki az MLSZ jövõre vonatkozó rendezési terveirõl is szót ejtett. Emlékeztetett rá, hogy már pályáztak a 2020-as felnõtt Eb-re, de a késõbbiekben szeretnének majd U21-es Eb-t, illetve Bajnokok Ligája-döntõt is rendezni, ezekhez pedig jó ajánlólevél lehet az idei torna.

Mészöly Géza szövetségi edzõ - akinek édesapja, Mészöly Kálmán az Eb arca - ideálisnak nevezte az eddigi felkészülést, mivel februártól mostanáig kilenc alkalommal volt összetartás a válogatott játékosok számára és eközben komoly ellenfelekkel találkozott a csapata, amely ezeken a meccseken jó eredményeket ért el. A keret tagjai most pihenõt kapnak, illetve több játékos érettségizik. Június 24-én kezdik meg a közvetlen felkészülést, két barátságos meccsre kerül majd sor Üzbegisztán ellen július 7-én és 11-én.

Az Eb mezõnye még nem alakult ki, mivel most rendezik az elitkör hét csoportjának küzdelmeit. A kvartettek gyõztesei lesznek résztvevõk, az utolsóra június 10-én derül fény. Az Eb csoportsorsolását június 19-én Felcsúton rendezik.

Mészöly az esélyeket illetõen elmondta, hogy bár az ellenfelek még nem ismertek, de eddigi tapasztalatai alapján négy csapatot emelne ki: a portugált, a belgát, a spanyolt és a németet. Ezek közül azonban csak kettõ játszhat majd Magyarországon, ugyanis elõbbi és utóbbi kettõ is azonos selejtezõcsoportban küzd.

A magyar csapat 20 mezõnyjátékossal és három kapussal kezdi meg a felkészülést, és július 17-ére kell megnevezni a tornán szerepeltethetõ 16 mezõnyjátékost, illetve két hálóõrt.
Legutóbb 1990-ben rendezett ilyen korosztályos Eb-t Magyarország. Akkor Debrecen, Békéscsaba, Gyula volt házigazda, a magyar csapatban többek között szerepelt Lipcsei Péter vagy Halmai Gábor, a döntõs portugálok egyik legjobbja pedig a késõbbi világsztár Luis Figo volt.
(MTI)


Ne álmodozz hosszú futballkarrierről, ha az apád törzsfőnök
Marchettiért ajánlatot tett a Milan
Újabb francia labdarúgó a Newcastle-nél
Nasri hosszabbított a Manchester Cityvel
Matrit kölcsönadta a Milan Genoába
Huszti Szabolcs Kínába szerződik
Allegri veszi át a Juventust
Adil Rami a Milan játékosa lesz
Vb-2014 - Klose alszik egyet a folytatásra
Vb-2014 - Schweinsteiger újabb trófeákat akar
 
 Átigazolások
 Juventus
 AC MILAN
 Chelsea
 Real Madrid
 Egyéb sporthírek
 Premier League
 As Roma
 OFF topik
 Az ev leg-jei..
Laptop powered by arukereso.hu

Vennikne mszaki webruhz